Remedii Florale Bach

Remedii Florale Bach -

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Modalitatea în care se face busiBYODness atât în România, cât și în lume, este în continuă schimbare, iar noi, românii suntem în fața multor țări din Uniunea Europeană ca rapiditate în dezvoltările proiectelor IT.

În mod cert, internetul a schimbat ireversibil felul în care se fac afacerile din orice domeniu de activitate, iar dispozitivele mobile vor deveni un nou catalizator și factor de schimbare. Smartphone-urile și tabletele sunt folosite de un număr tot mai mare de angajați care accesează rețeaua și datele companiei.

În fața acestei noi provocări, companiile trebuie să găsească echilibrul între beneficiile modei BYOD și riscurile majore de securitate care, inevitabil, apar.

 

BYOD sau Bring Your Own Device este o politică internă a unei companii care este de acord ca angajații să aducă la locul de muncă propriile dispozitive mobile (laptopuri, smartphone-uri, tablete, PDA, etc.) și să le folosească pentru a accesa resursele companiei, precum email-ul, servere de fișiere și baze de date, aplicații interne și alte date confidențiale.

Care sunt implicațiile și cum se poate implementa o strategie coerentă astfel încât să protejăm datele și celelalte bunuri ale companiei?

Un studiu recent al companiei Symantec relevă faptul că am ajuns în punctul în care dispozitivele mobile sunt folosite în principalele activități ale businessului. Raportul mai spune că trei sferturi dintre cei intervievați doresc să-și dezvolte propriile soluții, mai mult de jumătate le consideră ”vitale” pentru bunul mers al businessului și două treimi doresc să achiziționeze soluții software specializate.

Dispozitivele mobile ajută companiile să crească eficiența și productivitatea, însă tipul dispozitivelor trebuie să fie limitat. Studiul Gartner din 2011 despre BYOD spune: ”Nicio organizație nu își poate permite să rezolve un număr nelimitat de probleme al unui număr foarte mare de dispozitive mobile”.

Companiile sunt conștiente de potențialele pericole care pot apărea în cazul pierderii dispozitivelor, ceea ce implicit înseamnă pierderea datelor sau, mai grav, accesul persoanelor neautorizate la datele companiei.  Acesta este cel mai mare risc la nivel IT.

Un alt risc major îl reprezintă infectarea rețelei de calculatoare a companiei cu viruși sau malware.

Definirea unei strategii – primul pas pe care trebuie să-l facă o organizație este să-și dezvolte propria strategie care definește exact ce dorește să realizeze prin BYOD. De exemplu, poate urmari creșterea eficienței, creșterea vânzărilor sau generarea unei productivități mai mari.

Dezvoltarea unei politici corecte care să evalueze amenințările și riscurile pentru a întocmi o arhitectură solidă a unui plan securizat. Dispozitivele mobile pot fi văzute ca un obiectiv și are sens să fie integrate în sistemele de management existente, totul regăsindu-se în complexitatea IT.

Înțelegerea comportamentului și cererilor utilizatorilor – deși mai mult de 75% dintre companiile participante la studiul Symantec folosesc dispozitivele mobile personale la serviciu, numărul angajaților care lucrează pe un smartphone personal este de doar 33% și de 22% pentru tablete. Politica internă a companiilor este: ” BYOD pentru utilizatorii care într-adevăr au nevoie”.

Dispozitivele mobile trebuie integrate și administrate în interiorul unei rețele clasice, însă numai conform regulilor și specificațiilor date de către departamentul IT. Acestea necesită aceeași atenție ca și computerele normale.

Category: Uncategorized
  • Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

    20/09/2011 at 7:54 pm

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*