Remedii Florale Bach

Remedii Florale Bach -

Despre Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach (1886-1936) a fost un foarte cunoscut medic, bacteriolog, homeopat si cercetator britanic. Medic de succes, studiind si lucrand in spitalele londoneze, era nemultumit de metodele clasice folosite in medicina, care se focalizeaza exclusiv pe boala – fara sa se preocupe de fiinta umana care sufera de boala respectiva si trateaza simptomele – fara sa ajunga la cauza.

Dupa observatii clinice facute ani la rand tratand pacienti in spitale si la cabinetul propriu, a ajuns la concluzia ca observarea personalitatii pacientului este cel mai important ghid pentru medic; atitudinea mental, starea de spirit joaca un rol determinant in procesul de insanatosire si recuperare dupa diverse afectiuni. Si-a dat seama ca tratarea simptomelor fizice nu era de ajuns si starea emotional a pacientilor sai de multe ori reducea vitalitatea si capacitatea acestora de a se vindeca. De fapt, a ajuns la convingerea ca principala cauza a imbolnavirii este dezechilibrul emotional prelungit.

In anul 1930, Dr. Bach a renuntat la cabinetul sau prosper de pe Harley Street si a parasit Londra , in cautarea unui sistem simplu si natural de insanatosire, care sa tina seama de personalitatea fiecarui pacient.

Dupa ani de cercetari si explorare a florei salbatice, a pus la punct sistemul de remedii florale care ii poarta numele. Fiecare dintre cele 38 remedii descoperite se adreseaza unei anume stari emotionale negative, pe care Dr. Bach le-a identificat ca generatoare de dezechilibre mai mult sau mai putin grave, cu consecinte asupra starii de sanatate a organismului uman.

Primul pacient a fost el insusi, Dr. Bach experimentand personal starile emotionale negative si echilibrarea lor prin administrarea remediilor florale. Cand a inceput sa trateze personalitatea, emotiile, sentimentele pacientilor in loc sa trateze simptomele fizice, el a observant ca potentialul natural de vindecare al organismului acestora se debloca, deruland mult mai rapid procesul de insanatosire .

Si-a petrecut ultimii ani de viata tratand pacientii exclusiv prin acest sistem la resedinta sa din Mount Vernon, Oxfordshire, devenita acum Dr.Edward Bach Centre.

Dr. Edward Bach a intampinat multe obstacole si a facut multe sacrificii. Dorinta sa puternica de trata fiinta umana in integralitatea personalitatii acesteia, emotiile si sentimentele fiecarui pacient in parte, l-a sustinut in realizare scopului vietii sale – acela de a darui oamenilor un sistem natural de vindecare fara medicamente, bazat pe echilibrarea emotiilor se descatusarea potentialului propriu vindicator.

…the personality without conflict is immune from illness“, Dr. Edward Bach, Heal Thyself